پیشتازی فیسبوک بر توییتر در مبارزه با اخبار جعلی
به گزارش گروه خبری رایان پرتو باختر به نقل از زومیت، فیسبوک در مبارزه با اخبار جعلی از توییتر عملکرد بهتری داشته است؛ هرچند هنوز در هر دو پلتفرم، اخبار جعلی بسیاری دیده میشود.
متاسفانه همهی خبرهایی که منتشر میشوند، موثق نیستند و حقیقت ندارند. خبرهای جعلی بسیاری در بین خبرهای راست و درست هر روز منتشر میشوند که باعث سردرگمی کاربران خواهند شد.
محققان پستهای ارسالشده در سایتهای خبری را از ژانویهی ۲۰۱۶ تا جولای ۲۰۱۸ مورد بررسی قرار دادند و به نتایج قابلتوجهی دست پیدا کردند:
تا پایان سال ۲۰۱۶ میلادی، حجم خبرهای جعلی منتشرشده در فیسبوک و توییتر بهطور پیوسته در حال افزایش بود. بعد از آن تاریخ، بهصورت چشمگیری، شاهد کاهش شدید خبرهای جعلی در فیسبوک بودیم. هرچند انتشار اخبار جعلی در توییتر از پایان سال ۲۰۱۶ به بعد با همان رشد قبلی ادامه داشت. براساس آمار بهدستآمده، فیسبوک در حدود ۶۰ درصد نسبت به توییتر، خبرهای جعلی کمتری منتشر کرده است. چنین تغییرات و چنین الگویی، تاکنون در هیچیک از سایتهای خبری، سایتهای تجاری و یا سایتهای فرهنگی دیده نشده است. معمولا حجم خبرهای جعلی در سایتهای مختلف طی بازههای زمانی مشخص، تغییر چندانی نمیکند و نسبتا ثابت باقی میماند؛ کما اینکه در هر دو پلتفرم توییتر و فیسبوک نیز حجم خبرهای جعلی قبل و بعد از انتخابات امریکا، بدون تغییر باقی مانده بود.
محققان متوجه شدند که حجمی از اخبار جعلی توسط سایتهایی منتشر میشوند که اغلب نام دامنهی خود را تغییر میدهند و همین کار باعث سردرگمی و گیجشدن بیشتر کاربران میشود. کاربران تصور میکنند اطلاعات سایت خبری موثق و درست است.
در سال جاری میلادی، فیسبوک در News Feed تغییراتی ایجاد کرد. پیشتر نیز گفته شده بود که فیسبوک تقسیم فید خبری به دو بخش را آزمایش میکند. با تغییرات فید خبری فیسبوک، کاربران تعداد خبرهای کمتری را در فید مشاهده میکنند.
فیسبوک مانع فعالیت تبلیغاتی سایتهایی شد که اخبار جعلی منتشر میکنند. همچنین سعی کرد تا سایتهای معتبر را از سایتهایی خبری نامعتبر تفکیک و شناسایی کند. بررسی و مطالعهی روشهایی که فیسبوک در پیش گرفته است میتواند فرصتی برای سایر پلتفرمها ایجاد کند تا مانع انتشار اخبار جعلی شوند.